Bağ Kuramamak, Kumar Bağımlılığına Yönlendiriyor

Bağ Kuramamak ve Bağımlılık İlişkisi

Uzman Psikolog Arzu Hamurcu, bağ kuramayan insanların bağımlılıklara yöneldiğini belirtiyor. Hızlı tüketim çağının etkilerinden biri olarak bağımlılıkların ön planda olduğunu vurguluyor.

İnsanların fazla haz elde etme isteği bağımlılıklara yol açabiliyor. Hazzı daha çabuk ve büyük ölçüde deneyimlemek isteyen bireyler, çeşitli bağımlılıklara yönelebiliyor. Bu durum sadece kumar gibi belirli konularla sınırlı değil, genel bir bağımlılık etkisi taşıyor. Bağımlılıkların temelinde, haz odaklı ve hormonlarla ilişkili olduğunu belirten Hamurcu, bu konuda daha fazla çalışmanın gerekliliğine dikkat çekiyor.

Bağ kuramamanın, bireyi diğer bağımlılıklara sürüklediğini ifade eden Hamurcu, insanların kendilerini anlaşılmaz hissettiği durumlarda bağımlılıklara eğilim gösterebileceğini belirtiyor. Bu noktada maddeden ziyade verdiği duygulara bağımlı olunduğunu vurguluyor. Bu durumun ayırt edilmesi ve hangi anlarda, hangi duygularla bağımlılığa yol açıldığının belirlenmesi önem taşıyor.

Yoksunluk krizlerinde destek almanın gerekliliğini vurgulayan Hamurcu, bağımlılığı önlemek için başka etkinliklerle bu boşluğun doldurulabileceğini de ekliyor. Bağımlılığın yol açabileceği kriz durumlarında sosyal destek almanın önemine değinen Hamurcu, uzman görüşü ve yardımın bu süreçte büyük fayda sağlayabileceğini belirtiyor.

Bağımlılıkla mücadelede tek başına zorlukla karşılaşılabileceğini anlatan Hamurcu, uzman desteğiyle bu sürecin daha sağlıklı atlatılabileceğini vurguluyor. Bağımlılıkla başa çıkmak için sosyal destek almanın ve erken müdahalenin önemine dikkat çekiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / EREN KAN – Genel

Related Posts

Kötü ruh halinin gizli sebebi ortaya çıktı

Kendinizi kötü hissetmenizin sebebi bağışıklık sisteminiz olabilir mi? Bilim insanları, ruh hali değişimlerinde bağışıklık sisteminin düşündüğümüzden çok daha büyük bir rol oynadığını keşfetti.

Seyahatte karşılaşabileceğiniz ölümcül risk: Belirtilere dikkat!

Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen sıtma, özellikle tropikal bölgelerde yeniden yükselişte. Tropikal bölgelerden gelen vakalarda endişe verici bir artış yaşandığını vurgulayan Prof. Dr. Bahadır Ceylan, yüksek ateşle başlayan hastalığın tedavi edilmezse çoklu organ yetmezliği ve ölümle sonuçlanabileceğine dikkat çekti.

Hormon ilaçlarına getirilen kısıtlama trans bireyleri nasıl etkiliyor?

Geçen yıl 20 Kasım’da, Sağlık Bakanlığına bağlı bu kurum, daha önce eczanelerden reçetesiz alınabilen belirli hormon ilaçlarının artık yalnızca reçete ile satılabileceğini duyurdu. Türkiye’de yaşayan trans bireyler ise bu kararın kendileri üzerinde büyük bir mağduriyet yarattığını söylüyor

Kefir, keten tohumu, ananas ölçülü tüketilmeli! ‘Fazlası zarar verebiliyor’

Kilo vermek isteyenlerin en sık yaptığı hatanın yalnızca tartıdaki rakama odaklanmak olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, yaza fit ama sağlıklı girmek isteyenler için beslenme önerilerinde bulundu.

Gece uyumuyorsanız tehlikedesiniz: Uykusuzluğunuz o hastalığı tetikliyor

Uyuyamadığınız her gece, vücudunuz savunmasız hale geliyor olabilir mi? Uykusuzluk sadece yorgunluk değil, bağışıklık sisteminizin çökmesine ve hatta kanser riskinizin artmasına neden olabilir.

Sivas’ta öğretmen ve sağlık çalışanlarını taşıyan minibüs kazası: 2 ölü, 16 yaralı

Sivas’ta öğretmen ve sağlık çalışanlarını taşıyan minibüsün karıştığı kazada 2 kişi öldü, 2’si ağır 16 kişi yaralandı. Kaza, Sivas’a bağlı Çeltek köyü yakınlarında gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, Yıldız beldesinden Sivas istikametine gitmekte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir